2012. január 9., hétfő

Az új garadnai kisvasút-végállomás

Írtunk korábban arról a projektről, aminek keretében megújult a lillafüredi kisvasútállomás és felépült az új garadnai végállomás. A Hadas Építész Kft.-n keresztül én is részt vettem a tervezésben, a garadnai állomás tulajdonképpen az én tervem. Nagy mulasztás is volt eddig, hogy nem mentem el alaposan megnézni.
Most hétvégén ott jártunk, és készítettem néhány fotót. Amit sajnálok, az az, hogy nem a sínek mellé került (ennek jogi okai voltak), hogy nem sötétbarna lett a faszerkezet (olyanra szerettem volna, mint mellette a múzeumnak), és hogy nem terveztem egyedi kukát, mert amit most oda kiraktak, az eléggé rontja az összképet. Meg persze itt is itt vannak azok a csúnya lámpák, amiket a lillafüredi perontetőre is raktak.
Az pedig már nem építészeti kérdés, hogy a wc nemcsak hogy zárva van, de fizetős is. Azt, hogy zárják, még csak-csak megértem, de hogy miért kellett fizetőssé tenni itt az erdő közepén, azt már nem.




az a bizonyos kuka

ez a pad viszont nagyon tetszik

Key in the Büfé. Szerintem ilyen angol mondat nincs.


Kapcsolódó bejegyzések:

2 megjegyzés:

  1. Végre kulturált környezetben lehet a kisvasútra várni, és jegyet váltani. Mert az eddigi váróterem tele volt hajléktalanokkal.

    VálaszTörlés
  2. A lillafüredire gondolsz, nem? Garadnán eddig nem volt semmilyen állomásépület.

    VálaszTörlés