2012. október 9., kedd

Egyre több parkoló – egyre kevesebb zöldfelület

Miskolc belvárosa fejlődik – már ami a parkolók számát illeti. 
A Centrum mögötti terület a belváros fontos része volt valamikor, most mégis koszos, egyre inkább lepusztul. Az itt elterülő magánparkolóról már korábban is írtunk. Egy városnak nyilvánvalóan szüksége van parkolókra, de felfoghatatlan, hogy Miskolc belvárosának legjobb területein magánparkolókat üzemeltetnek. Kirívó és szomorú példa az Erzsébet fürdő mögötti terület, miközben a Patak utcai felszíni parkoló felszámolása és mélygarázs építése fontos lépés a belvárosfejlesztésben.
Ezek után döbbenten konstatáltam, hogy a Centrum mögötti parkoló hogyan fejlődött a közelmúltban: a füves elválasztósávokat teljes mértékben megszüntették, és az egészet újrabetonozták, megnövelve ezzel a parkolóhelyek számát.
Így nézett ki korábban (akkor sem volt persze szép):


Most pedig így:






Mért nem ültetett a tulajdonos inkább virágokat, bokrokat, fákat?
Tényleg minden más szempontot felülírhat a nagyobb bevétel iránti vágy?
Arról nem is beszélve, hogy ez a beruházás nyilván nem volt olcsó, a tulajdonos tehát hosszú távra tervez, amire biztos jó oka van. Eddig legalább reménykedtünk, hogy a terület sorsa a közeljövőben rendeződik, de amit látunk, az nem erre utal.


Kapcsolódó bejegyzések:

4 megjegyzés:

  1. Arról nem is beszélve, hogy ez a parkoló csak eszement csúcsforgalomban van valamelyest is kihasználva, egyébként üresen áll.
    Mellesleg a vasárnap este nyolcig fizetős parkoló másra sem érdemes, csak bojkottra!:D

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, a képek hétfő délután készültek.

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsi lennék, hogy a korábbi cikkre (http://miskolcblog.blogspot.hu/2011/12/nyilt-level-centrum-mogott.html) érkezett-e valamilyen válasz a városvezetés részéről.

    VálaszTörlés
  4. Egy semmitmondó levél érkezett, miszerint: "A levelében feltett kérdéseire felkérte Dr. Kriza Ákos polgármester úr a Városgazda Kft. ügyvezetőjét, hogy mint a tárgyban illetékes a felvetett problémákat vizsgáltassa ki és azokra érdemben válaszoljon."
    Ezt akkor nem tettük ki a blogra remélve, hátha tényleg megérkezik majd az érdemi válasz is. Azóta is érkezik...

    VálaszTörlés