Borpályázat

A pályázatok célja az építészeti közélet frissítése és a város lakosságának az építészek irányában történő megnyitása oly módon, hogy az általunk érdekesnek ítélt vagy építészetileg elhanyagolt, jobb sorsra érdemes területek hasznosításáról, rehabilitációjáról, arculatáról együtt gondolkodjunk, és megvitassuk a lehetséges irányokat.
Szintén cél a napi munkába esetlegesen belefásult kollégák merész építészeti gondolkodást igénylő feladatokhoz juttatása, szellemi felfrissítése.
Bővebben az ötletről az első kiíráshoz kapcsolódóan olvashattok az alábbi linken:
Borpályázatot hirdetünk

Nyitott pályázatok:

Jelenleg nincs futó pályázatunk.

Lezárt pályázatok:

2. Borpályázat 2011 március - Diósgyőr, Pálos kocsma
A cél a jellegtelen épület újrafogalmazása az évszázados funkció megőrzésével. A tervezési terület a telek, azon belül további kerti építmények, tájépítészeti eszközök használata is elképzelhető a fő funkcióhoz kapcsolódóan. Ezen kívül  tervezési program nem kerül meghatározásra. Fikciópályázatról lévén szó nem szeretnénk a víziókat semmilyen formában megkötni. Éppúgy várunk reális, megvalósítható megoldásokat, mint szürreális metamorfózisokat (akár mindkettőt), melyeket az épület vagy a hely ihletett.

1. Borpályázat 2011 november - Miskolc, Centrum áruház újragondolása 
A városrendezésnek nevezett rombolás a szocializmus éveiben következett be, ekkor bontottak le a modernizáció jegyében egész háztömböket, fedték le a Pece-patakot, nyitottak sosem volt új utcákat, és építették fel a tömegében-méretében-jellegében abszolút nem történeti városközpontba illő Centrum Áruházat. A tervezési program nem kerül meghatározásra. Fikciópályázatról lévén szó nem szeretnénk a víziókat semmilyen formában megkötni. Éppúgy várunk reális, megvalósítható megoldásokat, mint szürreális metamorfózisokat (akár mindkettőt), melyeket az épület, vagy a hely ihletett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése