2013. május 27., hétfő

Vigyorgós villamos

Gimnazista voltam, amikor a miskolci közlekedési vállalat járműparkjában új buszok jelentek meg. Azon a vonalon kezdtek közlekedni, amin mi is utaztunk hazafelé a gimiből. Az új busz mindenkinek elnyerte a tetszését, megfigyeltük, hogy ha feltűnt a távolban, és a megálló felé közeledett, a rá várakozók közül többen mosolyogni kezdtek. Ezért neveztük el „vigyorgós busz”-nak.
Egyetemre Debrecenbe kerültem. Ott éppen akkor állítottak forgalomba új, korszerű villamosokat: tágasak, csöndesek és púderszínűek voltak, jó érzés volt rajtuk utazni. Ismét mosolyognom kellett.
Miskolc új villamosa még nem érkezett meg a városba. A közlekedési vállalat azonban karácsony környékén, Bálint-napon és most tavasszal, nyár elején is gondoskodott arról, hogy egy-egy színesen-kellemesen feldíszített villamoskocsival késztesse mosolygásra az utazóközönséget. Örömmel állapítottam meg télen, hogy az adventi villamos kibírta a szezont, nem tették tönkre vandálok a jópofa díszítését. Elkészítéséhez nem volt szükség hatalmas összegekre, inkább egy kis kreativitásra a megtervezők és a kivitelezők részéről. Most pedig a tavaszi villamos, a „Miskolci Kikelet” mosolyogtat meg, talán azért is, mert díszítése – a plafonon elhelyezett műgyeppel és az abból fejjel lefelé „kinövő” művirágokkal – egy csöppet bizarrabb látvány. (A cink.hu újságírója szerint egyenesen szürreális és giccses, de ennek ellenére – vagy éppen ezért – tetszett neki.) Még a hónap végéig lehet benne utazni.

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése