2011. április 29., péntek

Tényleg kutyavilág...

Február elején jelent meg a sajtóban, hogy bántalmazták a Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelyének munkatársát, aki nem akart (nem tudott) átvenni három, leadásra szánt kutyát. Az alapítvány (MÁSA) természetesen feljelentést tett.
Ma újabb, megdöbbentő hír jelent meg a sajtóban: a MÁSA munkatársát vették őrizetbe a rendőrök személyes szabadság megsértésének gyanújával, mivel az említett esetkor a kutyát leadó család a menhelyről nem tudott távozni, ugyanis zárva volt a menhely kapuja. A cikk írója úgy fogalmaz, hogy „az állatsegítők magyarázata szerint ez belső előírás” – ennek megértéséhez egyébként józan paraszti észnél sokkal több nem kell. 
Éppen két napja ostoroztuk a miskolci kutyatartási kultúrát. Ez a történet nemcsak az emberi butaságról és felelőtlenségről szól, hanem a tájékozatlanságról is: vannak ugyanis, akik még mindig azt hiszik, hogy a civilek által működtetett MÁSA menhelye valamiféle állami intézmény, ami köteles átvenni a megunt kutyákat. 
Van azonban itt még valami, ami pedig a legsötétebb félelmeimet hívja elő. Anélkül, hogy feltételezésekbe bocsátkoznánk, mindenkinek feltűnhet: miközben a MÁSA munkatársát letartóztatják,  az alapítvány bejelentése február 5. óta nyugvóponton van a rendőrségen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése