2011. április 11., hétfő

Ablakpótlás a technikumban

Felhasznált kép: http://www.agymk.sulinet.hu
Az "Előtte-utána" sorozat újabb tagja, sajnos szintén nem előnyös változásról tudósítunk.
Nap mint nap szem előtt lévő épületről van szó, amit villamosról és autóból is jól szemügyre vehetünk: ez a Soltész Nagy Kálmán utca 10. szám alatti Andrássy Gyula Szakközépiskola. Az 1927-ben elkészült épület a honlapukon szépen mutat, most ránézve a málladozó vakolat és OSB-lappal pótolt üvegek szúrnak szemet.


Homlokzat szemből

Homlokzat oldalról

A megoldások igénytelensége azért is feltűnő, mert itt egy nagy múlttal rendelkező műszaki szakközépiskoláról van szó. Tudja valaki, hogy mi az oka az OSB-s üvegpótlásnak? Nincs az iskolának biztosítása üvegkárra?
További kreatív megoldások csatornapótlásra:Csoda, hogy a diákok épségben bejutnak az épületbe, mikor az épületen körbe-körbe ilyen feliratok fogadnak:És a végére valami pozitív: a bejárat még mindig impozáns és jó állapotban van:


3 megjegyzés:

 1. Sziasztok !

  Én ebbe a suliba jártam, maga az intézmény elég nagy egóval rendelkezett akkor is, most is (1993-ban érettségiztem itt) Ugyanakkor ez a megjelenés egyenesen szégyen. Én is megnézem minden alkalommal mikor arra járok.

  VálaszTörlés
 2. Pedig felújították, sőőőőt! bővítették! Arra már nem emlékszem, hogy a régi épület homlokzata benne volt-e a költségvetésben?

  VálaszTörlés
 3. A szomorú a dologban az, hogy azok közül majdnem mindegyik (talán az összes?) tanterem.
  Azért a bejárathoz tegyük hozzá, hogy azóta az intézmény jópárszor nevet váltott: http://www.agymk.sulinet.hu/agymk/rolunk.php

  VálaszTörlés