2011. augusztus 19., péntek

Miskolc városrészeinek címerei

Miskolc város közgyűlése 2009-ben határozatban döntött arról, hogy a címerrel rendelkező miskolci településrészi önkormányzatok címereinek heraldikai leírását elvégzi, és a címerrel még nem rendelkező településrészi önkormányzatok és Miskolc történelmi részei esetében a címereket kidolgozza. Az anyagok 2010-ben elkészültek, és az érintettek ugyanebben az évben Miskolc Város Napján ünnepélyes keretek között vehették át.
Mi pedig egyesével szemügyre vesszük a címereket, egy új sorozat keretében.
Kedvcsinálónak elsőként egy találós kérdés: melyik városrész címere látható alant? (A szalagból természetesen kiszedtük a városrész nevét.)





Kapcsolódó bejegyzések:

8 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Én Újdiósgyőr-re tippelek. Mintha az Andrássy elején ki is lett volna téve régebben.

    VálaszTörlés
  3. Szentpéteri kapu.
    Miskolc honlapján megtalálható az összes városrész címere. Egyébként a Csabai kapura tippeltem volna először, de azon egy rák van, nem kulcs. :)

    VálaszTörlés
  4. Így van, Szentpéteri kapu.
    És valóban fent van a város honlapján. Mi azonban kicsit részletesebben is igyekszünk velük foglalkozni. Úgyhogy folyt. köv. :-)

    VálaszTörlés
  5. Csabai kapuin rák? Akkor a Vörös Rák fogadó, majd étterem se le lehet véletlen. Tényleg a Vörös Rák megvan még? Múltkor láttam egy 1700 körüli térképet és azon külön rajta volt a Vörös Rák fogadó. Itt láthattam ezen a blogon?

    VálaszTörlés
  6. Őszintén szólva nem emlékszem, hogy közöltünk-e ilyen térképet :-)

    VálaszTörlés
  7. Miért nincs lilafürednek címere? hol ott miskolc legismertebb része.

    VálaszTörlés