2011. február 23., szerda

Miskolc a Qwikin

A napokban volt az index.hu-n egy cikk a Qwikiről. Ez egy olyannyira új szolgáltatás, hogy még a béta állapotot sem érte el. A célja az, hogy egy adott helyről az interneten megtalálható információkat rendezve, képekkel, szöveggel, egy rövid videóklip formájában tárja a felhasználók elé.
Dávid barátom megkereste a Miskolccal kapcsolatos szócikkeket:
Valóban elég kedvező képet festenek a városról, ha turista lennék, kedvet kapnék tőlük idejönni. Természetesen még nem tökéletes a dolog, pl. a géphang nem birkózik meg a magyar szavak kiejtésével (különösen az olyanok hangzanak viccesen, mint a Hámori-tó vagy Lillafüred). Ezen elvileg a felhasználók is javíthatnak, én pl. jeleztem, hogy a Miskolc kiejtése nem jó, de a rendszer megelégedett ennyi információval, nem kérdezte meg, hogy akkor hogy lenne jó. Másik probléma, hogy a szöveg nem igazán van szinkronban a képekkel, és van néhány tárgyi tévedés is (pl. említik a lillafüredi barlangfürdőt egy helyen, ilyenről én nem tudok :-))
A belvárosról szóló filmecskénél pedig jót derültem a "nem túl szép Széchenyi-szobor" említésén (ill. pontosabban a minősítésen).
A gyermekbetegségek ellenére kiváló szolgáltatásnak ígérkezik a Qwiki, reméljük, nem fog eltűnni a süllyesztőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése