2014. április 28., hétfő

kamuPANOráma

Rezidens vendégszerzőnk, Walter Mitty írása. Köszönjük!

KAMAfutuRÁMA címmel rendezett egynapos minifesztivált tavaly ősszel az Észak-Keleti Átjáró Egyesület a KAMA Projekt keretében az arra az alkalomra a felső szinten is megnyitott avasi kilátóban. A KAMA játékban (kamaprojekt.hu) résztvevő iskolás csoportok számára szervezett vetélkedő egyik állomása volt a "KAMUpanoRÁMA" nevű feladvány. A név utalás az átjárós esemény KAMAfutuRÁMA elnevezésére, szójáték, az olvasók felismerhetik az asszociációt a New York-i világkiállításra és a szatirikus amerikai animációs sorozatra is.
Kamupanoráma: talán könnyen ki is található, miről szól ez a feladat. A játékkitalálók egyike (történetesen jelen sorok szerzője) előbb a miskolci belvárosról készített egy panorámafotót a kilátó teraszáról, majd Photoshoppal belekontárkodott kicsit a lenyűgöző városképi látványba. Ugyanezt megtette most tavasszal, a Föld Napja kapcsán rendezett hasonló akció keretében is, ugyanazzal a fényképpel. Az első kamu kép 8, míg a második 9 képtelenséget tartalmaz. Nem létező, oda nem illő épületeket, eltorzított látványokat, architektúrákat, hamis színezéseket, máshonnan ismerős, de nem miskolci motívumokat. Az avasi kilátóban játszók dolgát megkönnyítette, hogy mindkét esetben a képeket nagyméretben kinyomtatva a legfelső szint ablakaira ragasztottuk, gyakorlatilag ugyanazt a szöget nyújtva mellettük a kilátásra, mint ahol eredetileg a fényképezőgép látott. Így az összehasonlítás gyerekjátéknak tűnt - a gyerekek kisebb-nagyobb sikerrel meg is valósították.
A Miskolc Blog olvasóinak sem hisszük, hogy gondot okozna felfedezni, mi az, ami nincs ott és úgy városunk látképén, ahogy az itt elhelyezett ábrákon.
Aki megtalálja az összes eltérést, szívesen vesszük, ha beküldi a kamaprojekt.hu weboldalon megadott e-mailre, s amikor ellátogat a következő hetek valamelyik kamás akciójára, jutalmul ajándékra is számíthat. Amennyiben pedig kedvet kap a bekapcsolódásra a nagy játékba (regisztráció ugyanott), csak bátran!
(A képekre kattintva nagyítható verzió jelenik meg róluk.)





Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése