2011. július 19., kedd

Gerillakertészet

Nem állítom, hogy aktuális lenne a poszt, hiszen ilyenkor már nem nagyon szokás virágot ültetni. Ötletelni azonban évszaktól függetlenül lehet.
Most nevezetesen azon méláztam el, hány olyan hely lehet a városban, ahova a gerillakertészek módszerével érdemes lenne ültetni valamit. Persze mi az, hogy érdemes...? Ha másnap a virágokat a piacon látjuk viszont, kétszázér' darabját, ahogy állítólag előfordult a Városgazda Kht. által kiültetett virágokkal is, akkor semmit sem érdemes.
Mindegy, az ötletelés ingyen van. Az én fantáziámat egyébként ez a felüljáró indította be:Ültetni mellé ugyan nem igazán egyszerű, mert beton van alatta, de akár virágtartókból is kapaszkodhatnának felfelé a nem túlzottan igényes kúszónövények. Mennyivel szívesebben mennék erre reggelenként...
Inkább megvalósítható az, hogy a támfalról lecsüngő növények fedjék el a betont itt:


Ezek csak a mi környékünkön reggelenként, félkómás állapotban született ötletek. Vagy inkább vágyálomképek. Nyilván olyan helyszíneket is el lehet képzelni, ahol ennek a műfajnak nagyobb realitása lenne. Ti szoktatok ilyeneken agyalni? Hová ültetnétek gerillakertész módjára?

Kapcsolódó bejegyzések:

1 megjegyzés:

  1. Jó ezen gondolkodni, de látod, hogy a meglévőt sem tudjuk megbecsülni.

    VálaszTörlés