2012. szeptember 18., kedd

Miskolci filmsorozat a Művészetek Házában

Az Utánam, srácok! című ifjúsági filmsorozatot annak idején Miskolcon forgatták.
A Cinefesten az Észak-keleti Átjáró Egyesület szervezésében most azok is belenézhetnek, akik a tv-ben  lemaradtak róla (mert esetleg még nem is éltek).


Ma is volt kettőkor egy vetítés, arról már sajnos lemaradtunk, cserébe a holnapin díszvendégek is lesznek. Kettőkor kezdődik a program a Művészetek Házában.


Kapcsolódó bejegyzések:

2 megjegyzés:

  1. Én kb.a film készítésekor születtem, már a 90-es években (amikor szinte minden, a háború utáni jó magyar film lement legalább egyszer)rémlik egy ismétlés, de sosem néztem, mert... mert nem tudtam miről maradok le! :-)

    5-6 éve DVD-n kiadták , megvettem (600 ft-ért nem volt nagy rizikó)és rongyosra néztük itthon a 3 éves fiammal.Mindkettőnknek másért tetszett, én pl.rögtön kielemeztem a helyszíneket és jókat nevettem azon, ami a non-miskolciaknak fel sem tűnt.
    Pl.
    -stoppolnak a Vargahegyen, felveszi őket az autó. Megérkezés Lillafüredre - de Eger irányából! :-p
    -az Ősemberbarlang valahol az Őzugróban van, nem a Bükkben :-)
    -bicajjal le Lilláról. Vár-Erzsébet tér - eddig ok, de utána jön az Avasalja utca, aztán érkeznek a lakótelepre...

    Utóbbi beazonosításán majdnem "szilánkos fejtörést" szenvedtem, mire rájöttem, hogy a lakótelepi felvételek (és az iskolaiak szintén) nem Miskolcon készültek...
    Azért nem zavaró (és hiszik sokan miskolcinak ezeket a helyszíneket), mert itt több lakótelep is van, ami pont ugyanilyen (nem hasonló - ugyanolyan, elvégre típustervek) házakból áll, csak éppen más elrendezésben vagy darabszámban.

    A nyomozómunkámra a koronát azzal tettem fel, hogy minden kétséget kizáróan sikerült beazonosítanom az eredeti, ma is meglévő lakótelepi helyszíneket az iNet segítségével.

    VálaszTörlés
  2. Nekem valahogy kimaradt ez a film, de nagyon jónak tűnik. A youtubone fent van a A hidrakéta című rész 3 darabban:
    http://www.youtube.com/watch?v=CCukIdhtorQ&feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=INccGyUnwT8&feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=iZthGPndKLs&feature=relmfu

    VálaszTörlés