2013. december 19., csütörtök

Pozitív Miskolc

Ez a rendezvénysorozat lassan már a végéhez közeledik, viszont mivel nem kapott elég publicitást, mi sem tudtunk róla korábban.
A Pozitív Miskolc című programsorozat annak a gondolatnak a jegyében fogant, hogy nekünk, Miskolc lakosainak szükségünk van arra, hogy erősödjék bennünk a meggyőződés: Miskolcon számos értékes, jó dolog van és történik, amire büszkék lehetünk.
Ahogy a rendezvénysorozat honlapja fogalmaz:

„Tegyük félre a bajainkat, gondjainkat és néhány órát szánjunk arra, hogy találkozzunk olyan képekkel, tárgyakkal, előadásokkal, amelyekkel kapcsolatban ráébredhetünk arra, hogy mennyi szépség vesz körül minket, s hogy nem valós az a kép, amely városunkat csak a negatív hírek szereplőjeként mutatja.
Miskolc igenis komoly értékek birtokosa!”

Tegnap mi is részt vettünk az egyik rendezvényen. A Miskolci Egyetem aktívan bekapcsolódott ebbe a programsorozatba, hogy az Egyetemvárosból a belvárosba „települve” mutassa meg a polgároknak, mennyi értéket hoz létre az egyetem, és hogy a Miskolci Egyetem egyike azoknak a miskolci intézményeknek, amikre büszkének lehet és kell lennünk. Az egyetem ebben a leszakadófélben lévő régióban nagyon fontos eszköze lehet vidékünk felemelkedésének, lokálpatrióta öntudatunk egyik forrása lehet, már ha tisztában vagyunk azzal, micsoda kulturális javak őrzői és gyarapítói az egyetem karai. 
Tegnap a Grizzly Pubban a Bölcsészettudományi Kar oktatói és hallgató mutatták meg ezt az értékmegőrzést és -teremtést a publikumnak, ami azonban sajnálatosan kis számban érdeklődött a program iránt. Pedig az előadások szórakoztatók és színvonalasak voltak, és jó volt látni, hogy a gyakorlott előadóknak számító egyetemi oktatók mellett a diákok is lelkesen és felkészülten álltak ki a közönség elé. Aki meghallgatta őket, az most büszkébben gondol a város egyetemére is.
Nincs még késő bekapcsolódni a rendezvénysorozatba: ma este 17:00-tól Dr. Hartai Éva és Berentés Ágnes „A Föld kincsei” címmel az ásványi nyersanyagokról tartanak vetített képes előadást a Grizzlyben, majd ismét a Bölcsészettudományi Kar oktatóit és hallgatóit találjuk ott, akik 18:30-tól nagyon aktuális kérdésről beszélgetnek: Mit kínál a bölcsészettudományi képzés? A ma esti programot a Shadows együttes koncertje zárja: Dr. Farkas Zoltán zenekarának hangversenye az egyetem Szociológiai Intézetének bemutatásával kapcsolódik össze.
A programsorozat vasárnapig tart, a további rendezvényekről itt lehet olvasni.


Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése