2014. február 20., csütörtök

Miskolc 2020

Nem túlzottan új ez a videó, nem is akartam írni róla, de meggondoltam magam:


Aki nem látta volna, ez az önkormányzat propaganda tájékoztató videója arról, hogy hogyan képzelik el Miskolc jövőjét.
Szóval azért írok mégis róla, mert ami egy hónap bécsi tartózkodás után igazán szembetűnő, az a miskolci közterületek vészesen elhanyagolt állapota. Sokkal szívesebben láttam volna egy olyan videót, ami azt ígéri, hogy eltűnteti a belvárosból a murvás parkolókat, az agyonrepedezett járdákról és utakról a pocsolyákat, az utak mellől és a parkokból a gazt, és mindenhonnan a szemetet. És fenntartható funkciót talál az omladozó, de értékes régi épületeknek, beleértve az ipari örökséget is, amiről egy szó sem esik a videóban (ami pedig az online videók műfajában kimondottan hosszú a maga közel 10 percével).
A videóban minden harmadik mondat az, hogy „európai színvonalú”. Az egy dolog, hogy az uniós csatlakozás után tíz évvel ennek már evidenciának kéne lennie, az meg egy másik dolog, hogy pl. egy „európai színvonalú” vízisporttelep a gaz, szemét, kóbor kutyák és prostituáltak között igazán jól mutat majd.
Megint csak azt tudom mondani, amit korábban már leírtam: Miskolcon az alapok hiányoznak. Mielőtt nagyberuházásokba kezdünk, egy, a hétköznapokban jól működő várost kellene csinálni.
Arra bíztatnak a videóban, hogy mindenki írja meg a véleményét. Azt hiszem, ezt az írást el is fogom küldeni nekik.

Kapcsolódó bejegyzések:

1 megjegyzés: