2014. április 2., szerda

Google Street View fehér foltok Miskolcon

Már közel egy éve van Street View Magyarországon és Miskolcon is. Legutóbb a főutcáról szerettem volna megnézni egy képet, és adta magát, hogy ránézzek a Street View-n keresztül. Nagy volt a meglepetésem, hogy a Street View nézetből hiányzik az egész főutca és egy két környező utca is:

Kékkel vannak jelölve azok az utcák, amelyeken elérhető a Street View. Én jelöltem pirossal az egész hiányzó Széchenyi utcát, illetve a Kazinczy és a Déryné utcákon sem járt a Google autója. Forrás: Google Maps
Valószínű, hogy túl szabálytisztelő volt a Google, és nem hajtott be ezekre az utcákra (Don't be evil :-)). A Széchenyi utca elején egy mindkét irányból behajtani tilos tábla szerepel, alatta: Kivéve MVK Zrt. és kerékpár. Ezek alapján mondjuk a rakodást végző teherautóknak sem lehetne behajtani, de hát ők csak megoldják valahogy.
Ha legközelebb erre jár a Google autója, jó lenne valahogy értesíteni, vagy előre megkérni az engedélyt erre az útvonalra is, hiszen már az is turisztikai tényező, hogy egy belváros online végigjárható legyen.

Vigasztaljon a tudat, hogy Budapesten is hiányzik az egész Váci utca:
Forrás: Google Maps



Kapcsolódó bejegyzések:

4 megjegyzés:

  1. meg hát lehetne pótolni robogóval/biciklivel

    VálaszTörlés
  2. vicces, de én is pont tegnap kellett volna, hogy megnézzek gyorsan valamit, hogy is van a belvárosban - és csalódottan láttam, hogy nem tudom :(

    VálaszTörlés
  3. És tényleg! Bejegyzés is lesz belőle.

    VálaszTörlés