2011. szeptember 15., csütörtök

Felhívás közösségi tervezés műhelyére

(A Dialóg Egyesülettől, azon belül Sélley Andreától kaptuk az alábbi meghívást. Mivel egyetértünk a benne foglaltakkal, kitesszük ide is, hátha minél többen eljöttök. Mi ott leszünk.)

A Dialóg Egyesület 2011. szeptember 22-23-24. napokra három napos műhelyre invitálja Önt közösségi tervezés témájában, ahol az Avas lakótelep és a lakótelepi közösségi élet fejlesztési lehetőségeit városmegújítási szemlélettel közelítjük. 

Első lépésként közösségi tervezésre készülünk fel, ami egy olyan együttműködési folyamat, ami a résztvevők folyamatos konzultációján alapuló városmegújítást tesz lehetővé. A városmegújítás célja pedig, hogy az érintett lakosság, közösség bevonásával – amely egyszerre forrása és kedvezményezettje e tevékenységnek – úgy módosítsa a városfejlődési folyamatokat, hogy javuljon az érintettek társadalmi, pszichés és fizikai közérzete. A városmegújítás a nyilvánosságban zajló, a fenntarthatóságot célzó felelős folyamat.

A műhely konkrét célja: 

Felismertetni a résztvevőkkel:
  • Miért érdemes közösségi részvétellel tervezni?
  • Kik a folyamat szereplői és ők milyen kompetenciákkal rendelkeznek a folyamat során?
  • Milyen módszereket lehet, érdemes alkalmazni a különböző léptékek mentén?
Megismertetni a résztvevőkkel:
  • Melyek a hazai közigazgatási rendszer különféle szintjein a hivatalos döntéselőkészítési folyamatok tipikus jellemzői, lépcsői?
  • Esettanulmányok arról, hogyan zajlik egy részvételi tervezési folyamat, illetve milyen gyakorlati módszereket lehet alkalmazni a közös munka során?
  • Hogyan tudjuk nyilvánossá tenni a tervezés folyamatát a közösségben?


Várjuk részvételi szándékuk visszajelzését az info@dialogegyesulet.hu címre szeptember 20-ig.
Pontos kezdésről, programról visszajelentkezés esetén tájékoztatjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése