2011. szeptember 22., csütörtök

Ma: Critical Mass!

Ahogy korábban is említettük, ma kerül megrendezésre a Critical Mass. 1992 óta létezik a rendezvény, a célja az, hogy megmutassa, hogy a kerékpár igenis használható alternatívája az autónak a városi közlekedésben.
A nagyobb városokban – így Budapesten is – a rendezvény most már inkább csak egy jó hangulatú összejövetel, mert ezeken a helyeken már elfogadták az emberek a városi biciklizést.
Nem így Miskolcon, ahol az emberek többsége még mindig azt gondolja, hogy a biciklizés nem több, mint szabadidős tevékenység, és így nem is a városban van a helye. Hallottam én is olyat, hogy „menjetek biciklizni az erdőbe”. Én sem mondom, hogy menjetek autózni az autópályára. El kell fogadni, hogy egy városban többféleképpen lehet közlekedni, és az, aki biciklivel megy, nem azért teszi ezt, hogy az autósokat bosszantsa. Nekem is van autóm, de egyszerűen az esetek többségében célszerűbbnek tartom a városban a biciklit, és így egy autóval kevesebb szennyezi a levegőt és foglalja a helyet.
Tehát ma ötkor a sportcsarnok előtt találkozzunk, és mutassuk meg, hogy már Miskolcon is elérte a biciklisek száma a kritikus tömeget, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni!
A minap.hu-n olvashattok további hasznos információkat a rendezvényről:

Kedvcsinálónak néhány saját készítésű fotó az előző évekből:

2006
2008
2010
Kapcsolódó bejegyzések:

2 megjegyzés:

  1. az ertetlenseget (es az errefele megszokott kozhangulatot) jol peldazza a legutobbi menet kozben egy jarokelo kerdese: "es mi ellen tiltakoztok?"
    pedig epp ellenkezoleg...

    VálaszTörlés
  2. az értetlenek táborába tartozom, a CM valóban az erdőbe való. A közlekedésben semmi gondom a bicajosokkal csak ez a CM bosszantó. Az adók adójának adóját fizetem, hogy ezeken a szar utakon közlekedhessek, ti meg szándékosan akadályoztok ebben. Menjetek a csanyikba bicajt emelgetni, az utak közlekedésre valók.

    VálaszTörlés