2011. október 10., hétfő

Fotópályázat: Wiki loves monuments

Az internet legszuperebb dolgai közé tartozik a Wikipédia. Ami induláskor még utópiának tűnt, ma már kiválóan működik: egy olyan enciklopédia, amit a közösség fejleszt. Ha valamire kíváncsi vagyok, már eszembe sem jut összevissza kutakodni az interneten információ után, hanem egyszerűen csak megnézem a Wikipédián.
Nemrég fotópályázatot hirdettek. Idézem a pályázat célját:
„A pályázat célja az európai kulturális örökség megőrzése és megismerésének elősegítése, valamint képek szabad licencű közzétételének népszerűsítése minél több jó minőségű, szabad licencű, műemlékről készített kép összegyűjtésével és a legjobbak díjazásával.”

Ez olyan kezdeményezés, ami nekünk nagyon tetszik. Jó lenne, ha minél több miskolci kép is bekerülne az adatbázisba, ezért a díjaktól függetlenül is arra bíztatunk mindenkit, hogy nevezzen. Sajnos a nemzetközi határidőről már lecsúsztunk, de a magyarról még nem, ez október 21.
Még egy kereső is van az oldalon, ami kilistázza a címünkhöz közel eső műemlékeket:
Szóval hajrá, legyen sok jó minőségű miskolci kép a Wikipédián, sőt, hozzunk is el minél több nyereményt!

Kapcsolódó bejegyzések:

1 megjegyzés:

  1. Jó kezdeményezés, de sajnos a cím adatbázisa nem a legfrissebb.
    Pl. a 2973-as azonosítójú épület a "Petőfi-ház" Miskolc, Tanácsház tér 5. címmel szerepel Városház tér 5 helyett pedig a muemlekem.hu-n ez helyesen szerepel http://muemlekem.hu/muemlek?egylapon=20&any=&nev=&helyseg_nev=&cim=&torzssz=&id=2973

    VálaszTörlés