2012. február 3., péntek

Mi hiányzik nekem Miskolcról? A Kaláka Fesztivál

Gryllus Dániel levele városunk polgármesteréhez:

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves Ákos!
Tudom, hogy nem ér váratlanul, mert a dolgok ebbe az irányba alakultak, amit mindnyájan tudunk.
A vár bezárása után nézegettük még a fesztivál szempontjából lehetséges miskolci helyszíneket, de továbbra is úgy érezzük, a Diósgyőri vár egyedi és pótolhatatlan.
Nem csak azért, mert nagyon megszerettük, hanem az ilyen jellegű események hangulatához, lelkiségéhez nagyon illik. Mellette az átmeneti miskolci megoldások csak az elkedvetlenítő hiányérzetet adták. Ez nem használna sem a fesztiválnak, sem a városnak, sem az idelátogatóknak.
Ha már váltanunk kellett, váltsunk kicsit bátrabban. Sokfelé hívtak, de nem akartunk elszakadni a régiótól, a történelmi levegőtől sem. Úgy döntöttünk, hogy a Bükk túlsó oldalán, az egri várban fogunk muzsikálni június 29-július 1-ig. Itt tartjuk a 33. Kaláka Fesztivált. Az eseményre, ha időd engedi, szeretettel várunk!
Kérlek, tolmácsold a köszönetünket mindazoknak, akik az eddigi 32 alkalmon szeretettel segítették a fesztivált és velünk együtt büszkék voltak rá!
Megíratott, „megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.” Úgy tűnik, ez az idő most érkezett el. Kérlek Ti is őrizzétek meg szívetekben a számunkra felejthetetlen együtt töltött napokat!
Természetesen az élet nem áll meg és miskolci barátainkhoz ugyanolyan szeretettel jövünk ezután is, ahogy betlehemeztünk az Adyban. Most Szabó Lőrinc, a miskolci születésű költő estjét tervezzük a költészet napja környékére.
Ez ugyan magánlevélként indult, de ha jónak látod, ismertesd barátainkkal, hisz úgysem tudunk mindenkinek személyesen köszönetet mondani, búcsúzni meg nem akarunk, hisz reméljük, találkozunk a jövőben is!
Üdvözlettel és köszönettel:
Gryllus Dániel
A Kaláka és a Kaláka Fesztivál nevében is
Budapest, 2012. január 26.

Forrás:

Nagyjából biztos vagyok benne, hogy nem lesz több Kaláka Fesztivál Miskolcon.


Kapcsolódó bejegyzések:

2 megjegyzés:

  1. Beindult a propaganda. Nyilván a kommunikációs szakemberek megkapták a feladatot, hogy magyarázzák ki az ügyet. Nem sikerült túl jól:
    http://minap.hu/news.php?extend.49261.5
    A Kaláka Fesztivál nem is menő, a Borsodi Fonó sokkal menőbb, aki mást gondol, az hülye.
    Néhány idézet a cikkből:
    "Dobos Tímea kihangsúlyozta, a folkfesztivált sem kell nélkülözniük a miskolciaknak: a „Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkfesztiválja”-ként aposztrofált Kaláka helyett itt van a sajtóban manapság jóval kevesebb visszhangot kapott, jól működő és legalább olyan népszerű Borsodi Fonó."
    Azt is megtudjuk, hogy a Kaláka zenekar pénzéhes gyülekezet:
    "Sajnáljuk, hogy a Kaláka nem tudta elfogadni a felújítások miatt megváltozott helyszínt a várárokban, s Egerbe települ a fesztivál, ahol jelentős anyagi támogatást is kap."
    Undorító.

    VálaszTörlés
  2. Kár volt veszni hagyni ezt a lehetőséget (is)...
    Miért ne lehetne kettő rendezvény ebben a témában? Egyik tavasszal, másik ősszel, egyik a várban, a másik a városban. Na mindegy.

    VálaszTörlés