2011. március 17., csütörtök

Filmelőzetes ismerős helyszínekkel

Előreláthatóan 2011 őszén kerül a magyar mozikba Dyga Zsombor Utolér c. filmje. Hány miskolci helyszínt ismertek föl a hivatalos előzetesében?

Kutyasétáltatás közben én is többször találkoztam a forgatócsoporttal, remélem, feltűnünk majd a filmben valahol a háttérben, a kutya meg én :-)
Forrás:
http://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20110204-elozetes-dyga-zsombor-utoler-cimu-filmjehez-onodi-eszter-bartsch-kata.html

1 megjegyzés:

  1. 0:20-tól az általános iskolám elő udvara. (8. sz. ált. isk. volt akkor a neve). Úristen mennyi időt voltam ott, suli után fogócska stb...

    0:35-nél a beton elemekből kialakított "folyosó" ami a Tisza pályaudvar alatti alagút után van és az MVSC pályára vezet. 6-8 évesen napi szintem jártam arra judó edzésre menet. Mély nyomokat hagyott bennem, nagyon karakteres volt. Először a nagyon hosszú és vékony (és sötét) alagút, utána ez a szűk korridor, a végén a vasúti átjáró, a dupla szárnyas vaskapukkal, amik vagy a gyalog utat zárták le, vagy a síneket. És akkoriban (80-as évek második fele) még volt rendesen vonat forgalom ott is. Algvégén pedig a szűk korridorból szinte kirobbanva tágult a tér, ahogy a Kubikba belépett az ember. Nem elég, hogy minden várható irányból napfény és szabad tér (pont dél felé nézve van vége a folyosónak) még a Kubik sajátossága miatt (földbe van ásva) még lefelé is! Imádtam edzésre járni. 8 éves fejjel ezt az utat hajnalban, vagy este vagy ködben, vagy tűző napfényben, mindig fantasztikus volt!

    VálaszTörlés