2011. március 21., hétfő

Közkívánatra: fotók a bedegvölgyi kúriáról

Nemrég írtunk egy ingatlanhirdetés kapcsán egy bedegvölgyi kúriáról. Akkor csak az ingatlanos oldalról vett fotókkal tudtuk bemutatni az épületet.
Múlt héten arra bicikliztem, és csináltam néhány saját képet is, íme:






A bozótos kert miatt sajnos nem fotózható túl jól, de most már talán jobban be lehet azonosítani, melyik is ez a ház.

11 megjegyzés:

  1. Ez a ház volt a háború előtt a Város Polgármesterének a Nyári fogadó háza.
    Ez a Városnak nagyon fontos épület ha tehetitek menjetek utána. Kíváncsian várom a fejleményeket.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük az információt! Az lenne a jó, ha a ház most is a városé lenne, és reprezentatív célokra használnák.
    Majd ha lesz időm, megpróbálok kicsit jobban utánajárni az épületnek.
    Debrecenben a városházán van egy műszaki dokumentációs osztály, ahol megvan az összes fellelhető terv szépen rendszerezve, nyilvánosan hozzáférhető módon. (Papp József az osztályvezető, nemrég voltam egy előadásán, onnan tudom ezt.) http://tortenesz.extra.hu/papp-jozsef/
    Milyen jó lenne, ha Miskolcon is lenne ilyen.

    VálaszTörlés
  3. Helló! Sikerült megtudni valamit az ingatlanról? Pár éve olvastam a történetét, de most nem találom azt a cikket. A Vologdán nőttem fel, nagyon a "szívemhez nőtt" , beleszerettem...Nagyon régen jártam arra, áll még egyáltalán?
    Ha lett volna annyi pénzünk, amennyi sajnos nincs..megvettük volna és helyre állítottuk volna eredeti állapotára. :( (régi képek alapján) Gondolom nem csak az én álmom/vágyam ez...:)

    VálaszTörlés
  4. Sajnos nem tudtam új dolgot kideríteni, és én is régen jártam arra. Abban biztos vagyok, hogy még áll, mert a város főépítésze a bejegyzésünk után védelem alá helyeztette. De gyanítom, hogy más nem történt ott.
    Hát igen, mi is nagyon szívesen felújítanánk és beleköltöznénk :-)
    Ha esetleg megtalálod azt a cikket, feltétlen küldd el!

    VálaszTörlés
  5. Keresem a cikket, nem adom fel :-) Helyi hírlapban volt , majd archívumokat átnézek. Örömmel olvasom, hogy védelem alá került! Ha kicsit jobb lesz az idő majd beiktatok egy sétát arra, és megnézem. :-)

    VálaszTörlés
  6. Helló!! Igaz nem ezen házhoz tartozik, csak érdeklődni szeretnék, hogy ismeritek-e a Miskolc, Tetemvár városrész végén a Szentpéteri kapu felé szintén van egy hasonló kúria, ami szintén téglából épült, kb ugyan ilyen állapotban várja sanyarú sorsát, elhagyatottan. Erről tud valaki valamit??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ismerjük, írtunk is róla:
      http://miskolcblog.blogspot.hu/2012/04/elado-tetemvari-kuria-ujra.html
      Sajnos semmit se tudunk az épületről.

      Törlés
  7. Jártam ebben a házban többször is...ismertem a bérlőket.Csodálatos volt.A ház hátsó része a rétre nyílt.Hatalmas nappaliban egy régi zongora állt.A nappali ablakai nagyok,magasak voltak. Elöl a bejárat gyönyörű faragott ajtó volt.Az is műemlékké volt nyilvánítva,de azt szerintem ellopták.Két házzal odébb laktunk albérletben,amíg a szanálás el nem kezdődött.Villamos is járt régen előtte,volt kis bakterház is majdnem a gátnál.Egy régi villamosra jártam játszani,addig míg el nem rohadt.Strand is volt ott mielőtt a gátat megépítették.Valamikor élénk úri élet lehetett ott.Az egész Bedeghvölgy csodálatos volt...nem lett volna szabad szétrombolni:( és alig van róla emlék,fotó...:(

    VálaszTörlés
  8. Elöl a tornácok sötét faragott fából voltak,fent is lent is.Bal oldalon a cselédlépcső volt.A kerítés végig kovácsolt vasból készült.Hatalmas kovácsolt vas kapu volt a kocsi bejáró,ami kétfelé nyílt. A ház mögötti rét kb 20 m.széles volt,utána egy régi temető a sírokat is kovácsolt vas kerítette körbe.Ráépültek az új lakóházak.....

    VálaszTörlés
  9. ez 1 baba háza 3 évesen meghalt és a pincébe temeték el és igy lett anna háza

    VálaszTörlés