2012. december 5., szerda

Programajánlók: konferencia és dedikálás

Két, meglehetősen különböző programot szeretnénk nektek ajánlani.
Az egyik Budapesten lesz, szóval inkább elszármazott miskolciak számára lehet érdekes (sokan vannak).
Holnap és holnapután lesz a Budapesti Műszaki Egyetemen a Guzsik Tamás emlékkonferencia. Guzsik Tamás az építészettörténet professzora volt, és erősen kötődött régiónkhoz, különösen a Bükkhöz és Szentlélekhez. Egyszer elmondta nekem, hogy gyerekkorában minden nyarat Szentléleken töltött. Emlékköve kedvenc helyünkön, az Örvény-kőn van (több alkalommal megkérdezték már tőlünk az arra kirándulók, hogy valami lezuhant hegymászó emlékére van-e ott a kő).


De a konferencia nemcsak ezért érdekes a miskolciaknak, hanem egy előadás és a kapcsolódó kiállítás miatt is.
Az előadás: A diósgyőri vár kutatásának újabb eredményei (Szekér György)
A kiállítás: A Bükkszentlélek pálos rom - a kortárs műemlékvédelem lehetséges útjai hallgatói munkákon keresztül

A másik program egészen más jellegű. Túlzás nélkül állíthatom, hogy az interneten leghíresebb miskolci fog dedikálni pénteken négytől a Helynekemben. Természetesen Merényi Daniról, azaz Grafitemberről van szó, akinek nemcsak karikaturista, hanem bicikliépítő munkásságát is nagyra tartjuk. Egyszer már emailben megbeszéltük, hogy készítünk vele egy interjút, de ez eddig (a mi hibánkból) nem jött össze. És sajnos most pénteken se tudunk ott lenni, mert nem leszünk a városban.
Akinek szintén nem lenne jó a most péntek, az a következő pénteken (14-én) Szegeden vagy 15-én Budapesten elkaphatja a művészt.



Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése