2017. február 8., szerda

Miskolc 3D-ben a Google Térképen

Hat évvel ezelőtt ennek a blognak az első bejegyzése arról szólt, hogy mennyire üres Miskolc a Google Earth/Mapsen. Akkor még a felhasználók töltötték fel a 3D-s épületeket, és erre buzdítottunk mi is:
Azóta megváltoztak a Google módszerei, és már nem engedi, hogy a felhasználók töltsenek fel épületeket, hanem automatikusan generál le egész városokat 3D-ben. A módszer kétségkívül hatékonyabb, még ha az egyes épületek kidolgozottsága, részletezettsége el is marad a kézzel modellezettekétől.
Na és a lényeg: hogy pontosan mikor, azt nem tudom, de már Miskolc (beleértve Lillafüredet is) is megvan teljes 3D-ben a Google Térképen.

Néhány képernyőfotó:







A 3D-s nézetet az alábbi módon lehet előhozni:

Kapcsolódó bejegyzések:

5 megjegyzés:

  1. Ezt vehetjük biztató jelnek, hogy feléled a blog?

    VálaszTörlés
  2. Sajnos egyelőre nem, az utóbbi évben nagyon besűrűsödött az életünk. Persze nem zártuk be a blogot, de nem tudom, mikor lesz új bejegyzés. Lehet, hogy a jövő héten, lehet, hogy jövőre :-)

    VálaszTörlés
  3. azóta sem térek magamhoz, hogy mennyire profi a google earth automatikus 3d modellezése. Sokkal szebb, mint amit manuálisan modelleztem le. Lehet, hogy nem annyira pontos méreteket tekintve, de eszméletlenül jól néz ki, mivel a fák, domborzat, minden benne van.

    VálaszTörlés
  4. Nice pictures.Thanks for this useful post..online book Ticket through Redbus

    VálaszTörlés
  5. g5 titanium - the ideal glider for all - Titanium Art
    g5 titanium chi titanium flat iron is an alloy of the original wood. It is a perfect glider for many people raw titanium living in Thailand and is micro touch hair trimmer a nano titanium by babyliss pro perfect way to get polished titanium to

    VálaszTörlés