2013. november 21., csütörtök

Tea és időutazás – pénteken a kilátóban

Pénteki programra hívjuk fel a figyelmeteket.


Újra itt vannak: a jövőből jöttek. A helytörténettel és környezetvédelemmel foglalkozó KAMA projekt résztvevői, mint ismeretes, 2099-ben élnek, onnan utaznak vissza, ide a mába, hogy egy jövőbeni ökológiai katasztrófa elkerülés-megelőzése érdekében megtegyék, amit lehet. A kamaprojekt.hu weboldalon zajló online és offline (élő akciókkal vegyített) játékra regisztrálókat az egyéves sorozat végén értékes nyeremények várják.
Most pénteken, november 22-én egy valóságos esemény következik: vetélkedő, előadások, vetítés, színielőadás és koncert az avasi kilátóban. Abban az idén ötven éves létesítményben, amely az alatta elterülő település természetes és megkerülhetetlen szimbóluma; felső része, a vendéglátóhely azonban évek óta jellemzően zárva van.
Az erre az alkalomra megnyitott létesítményben – ahol alkalmilag teaház is üzemel ezen a délutánon –14.30-tól zajlik a kamázók vetélkedője. Körülbelül 16.30-kor előadások és vitanap következik, amelyre várják az érdeklődőket, miskolci lokálpatriótákat, környezetvédőket – civileket és szakembereket egyaránt. A KAMAfutuRÁMA – Jövőfesztivál keretében előadást tart R. Nagy József, Kardos Rita és Hudák Katalin, a témák: szabadidő-eltöltés a XXI. században, közösségi kertek Miskolcon. 18.00-tól filmklub: Chris Marker 1962-es Le Jetée – A kilátóterasz című műve. 19.00-kor a Waldorf iskola színháza Weöres Sándor verseire írt előadást mutat be. Este 21.00: Liquid Limb-koncert és Dj Astro. A belépés minderre díjtalan.


Maga a KAMA verseny mindeközben folyamatosan zajlik. A kamaprojekt.hu-n napról napra bővülő választékban várják a játékosokat a kvízkérdések, amelyek részben Miskolccal – mind a jelenkori, mind a múltbeli (az elmúlt száz évre, azon belül is a közelmúltra koncentrálva) várossal – foglalkoznak, részben pedig ökológiával, illetve általános műveltségi témákkal. Miskolcot mutatja a már elérhető két párkeresős játék is, valamint a fotóvadászatban is a borsodi megyeszékhely egy-egy jellegzetes, amolyan „minden nap látom, mégse veszem észre sose” jellegű helyét, pontját, épületét-épületrészletét teszik fel feladványként a szervezők. Az offline rendezvények is mindig a város szépítéséről, felfedezéséről, értékeinek megőrzéséről fognak szólni.

Az aktuális fotókereső játékot itt találjátok, a válaszokat kommentben várjuk!

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése