2014. április 3., csütörtök

Megnyílt a föld a borházunk alatt

Előre szólok, hogy ez egy személyes hangvételű bejegyzés lesz. 
Tegnap este a feleségem szülei hívtak telefonon, hogy nekünk nem a Győri soron van-e pincénk. Mondtam, hogy de. Merthogy partfalomlás volt ott, nézzem meg a boon.hu-n. Meg is néztem, és elsőre fel se ismertem, hogy a fotón a mi borházunk látható, előtte egy hatalmas gödörrel, amiben az egész előkert eltűnt, kerítésestül.
Ma reggel kimentem megnézni és fotózni. A látvány valóban siralmas. Kész szerencse, hogy az egész ház nem esett bele a gödörbe. 



Több telefon után kiderült, hogy az alattunk lévő sor két borházát pincéstül lebontják, aminek a mi házunk-pincénk is valószínűleg az áldozatául esik. 

Fent az a kis fehér a miénk



A ház életveszélyes, nem javasolják, hogy bemenjünk. Mi helyben sosem csináltunk bort, viszont a hegyaljai rokonoktól többször vásároltunk, és aztán itt helyeztük el. Ez mind odalesz. A sok emlékkel együtt, ami ehhez az építészetileg nem túl jelentős, de nekünk nagyon kedves házhoz-pincéhez kötődik.
Délután újra felmentem fotózni. A két alsó borház már nagyrészt eltűnt, de a miénk odafent még állt. 


Este visszahívott az önkormányzat főmérnöke, hogy talán még van remény. Én mindenesetre mostantól minden nap elmegyek megnézni, hogy van-e még borospincénk.

Kapcsolódó bejegyzések:

5 megjegyzés:

  1. Ezt így megtehetik, hogy másik ház bontásával a Tietek is tönkremegy?

    VálaszTörlés
  2. Nem a bontás, hanem az omlás a probléma gyökere.

    VálaszTörlés
  3. A pinceágatoknak nincs hátsó összeköttetése valamelyik közeli pincével? Hátha legalább a borokat ki lehetne arra menteni.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés