2015. április 23., csütörtök

A bécsi villamos 12 éve Miskolcon sok fotóval

Eltűntek a legszebb villamosok Miskolc utcáiról. A búcsújáraton sajnos nem tudtunk ott lenni, de Hegyaljai Balázstól kaptunk fotókat, amiket ezúton is köszönünk. (A közvetítésért pedig köszönet kollégámnak, Nagy Tamásnak!) Ráadásul gyakori vendégszerzőnk, Walter Mitty ott volt, amikor az első villamos elindult Bécsből, így ennek a bejegyzésnek a fotói valóban 12 évet ölelnek fel.

Indulás Bécsből, 2002 (Walter Mitty fotói):








Téli képek 2010-ből (első 5 kép: saját fotó, többi: Walter Mitty):











Piros villamosok és pirostéglás házak (2010, saját fotók):







Villamosok az MVK telephelyén, 2011 (Walter Mitty fotói):







Utolsó menet, 2015 (Hegyaljai Balázs fotói):







Amikor Bécsben miskolci ismerősök meglátogattak minket, mindig örömmel kiáltottak fel, hogy „jé, egy miskolci villamos!”, ha egy régi piros villamos érkezett. Elég sok közlekedik még belőlük, turisztikailag frekventált helyeken is. Miskolcról sajnos a mindennapokból eltűntek a „bécsi villamosok”, de Bécsben még szerencsére láthatjuk a „miskolci villamosokat”, sőt, a városi múzeumban (Wien Museum Karlsplatz) Legóból és makett formájában is meg lehet őket vásárolni.
Úgy tűnik, ott jobban felismerik a villamosok városképalkotó szerepét.






A képeket innen kaptam: neuromancer.hu


Kapcsolódó bejegyzések:

2 megjegyzés:

  1. Jó képek, jó kis cikk! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Én sosem fogom megérteni ezt a siránkozást. Már akkor elavult technika volt, mikor idehozták őket. (őszintén szólva én azt hittem sokkal régebben vannak nálunk). Nem is értem, hogy gondolhatta a város a 2000-res évek elején, hogy Bécsből hozat 20-30 éves villamosokat. Felfoghatatlan. Persze, nagyon szépen illik a városképbe, mert Miskolc kivételesen szépen megőrizte a 19. századi városképét, de ha mindenre így gondolnánk, akkor még mindig lóvasút üzemelne. Mert "az az igazi".

    Egy előnye volt a sárgával szemben, kényelmesen le lehetett ülni a hátsó szélvédőnél :D
    Ez az én véleményem.
    Ja és jó képek!

    VálaszTörlés