2011. április 20., szerda

F.O. SYSTEM

Folytatva a múlt héten megkezdett régi, érdekes falfirka sorozatunkat lencsevégre kaptuk az olvasók által beküldött:
Marx: tudjuk
Lenin: merjük
Sztálin: tesszük
feliratot, ami a Vologda úton van a Földhivatallal szemben, s az 1-es buszról is jól látható egy panelház oldalán. Az aktuálpolitikai üzenet 1990 körülre tehető. 
A politika mellett jól megfér a zene: a Naugthy by Nature felirat kb. 1991-ből lehet, akkor robbantak be a O.P.P. számukkal


Maradva a zenénél a címadó F.O. System felirat a Károly utcában található egy trafóház oldalán. Ez a Baross Gábor Szakközépiskola szomszédságában van, valószínűleg egy underground kedvelő diák fújta fel a 80-as évek végén.


A személyes kedvencem sajnos már nincs meg, ez az Egyetemváros felé a vasúti híd oldalára fújt JAMS BOND felirat volt. A vasúti töltés javításakor ez eltűnt, pedig reggelente a 12-es buszon jókat mosolyogtam rajta.

Folytatás következik, van még le nem fényképezett ötlet, de továbbra is várunk tőletek is képeket, ötleteket.

6 megjegyzés:

  1. Nem gondolkodom, tehát amerikai vagyok.
    Nekem ez tetszett a vasúti híd alól, félig talán még most is megvan.

    VálaszTörlés
  2. Igen, nekem is ez a 'nem gondolkodom tehat amerikai vagyok' egett bele a memoriamba.
    De ugy remlik, mar rafujtak valami ujabbat az illetekesek... valaki lefotozhatna ha arra jar

    VálaszTörlés
  3. Jaj nekem a kedvencem a Bárczay utcában van, ott laktunk régen, amióta az eszemet tudom ott van. A Bárczay, Szeretet u. felőli végén, az utolsó bérház aljára fújva. Egy peace jel és alatta "hippik legyetek". 1 hónap múlva megyek osztálytalálkozóra, akkor tudom leghamarabb lefotózni.

    VálaszTörlés
  4. Ez az amerikais hol volt? Mert ha a Bajcsy-Zsilinszkyn, akkor már sajnos nincs meg :-(
    Bogi, te pedig el ne felejts lefotózni, ez jó lehet :-)

    VálaszTörlés
  5. Selyemréten a Zieliniszky utcából a balra a park felé a bejáró mellet lévő ház falán van két énekes: Sid Viciuos és Jonnny vki...
    Alatta meg valaki vagy valami Élt, Él, Éni fog (remélem nem Lenin hanem Lennon :-)) Sajnos nem pontosan emlékszem de gyerekkoromban mindig ott jártam előtte. (80-as évek)

    http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=miskolc&aq=&sll=35.101934,-95.712891&sspn=41.081085,81.123047&ie=UTF8&hq=&hnear=Miskolc,+Hungary&ll=48.103151,20.805877&spn=0.001035,0.002476&t=h&z=19

    VálaszTörlés
  6. Ott megyek el minden nap, és nagyon szeretem is (főleg, hogy az említett urak nagy kedvenceim). Itt a helye a sorozatban, nem is tudom, miért nem jutott eszembe eddig :-)

    VálaszTörlés