2011. június 2., csütörtök

Berze Kávézó

Nemrég egy bejegyzésünkben azt a kérdést tettük fel, hogy van-e olyan vendéglátóhely Miskolcon, ahol igényes környezetben, nem túl drágán, akár reggelizni is lehet. Nos, most már tudjuk, hogy van. Például a Berze Kávézó, a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ épületének dr. Antall József park felőli részén. A kávézó három miskolci középiskola tanulói számára nyújt gyakorlati képzést, így létrehozásával Miskolcon egyedülálló módon a diákok valós tapasztalatokat szerezhetnek.
Ma jártunk ott először, és biztos, hogy máskor is megyünk. Minden profi módon, olajozottan ment, a pincér srác udvarias, intelligens volt, a kiszolgálás gyors, az ételek finomak. Én kávét ittam, amit vízzel és egy apró süteménnyel tálaltak (2 plusz pont!), serrano sonkás szendvicset ettem, amiből egyáltalán nem spórolták ki az összetevőket, végül mini túrótortát, amit szintén csak ajánlani tudok. Zoli salátája is finom és laktató volt, a grillezett sertéshús fűszerezése különösen ízlett.
A belső tér igényes, a tálalás úgyszintén. Állítólag ma megnyílt a terasz, sajna azt nem láttuk, de legközelebb ott keresünk helyet.



A honlapjuk most/még nem működik, de a Facebook oldalukat lájkoltuk.

Kapcsolódó bejegyzések:

4 megjegyzés:

  1. „Magyar Gasztronómiáért” érem és oklevél kitüntetésben részesült a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ:
    http://minap.hu/news.php?extend.39164.14

    VálaszTörlés
  2. Már megy a honlap is:
    http://www.berzekavezo.hu/

    VálaszTörlés
  3. És tényleg baráti árak vannak:)

    VálaszTörlés