2011. május 3., kedd

Reggelizni Miskolcon?

Pár napja reggel a városban járkáltunk az ügyeinket elintézni, és eszünkbe jutott, hogy keresünk egy hangulatos reggelizőhelyet, ahol az elmaradt reggelit bepótolhatjuk. Reménykedtünk, hogy találunk olyan helyet, ahol péksüteményekkel, szendvicsekkel várják a betérőt, kávét, teát, gyümölcslevelt lehet rendelni, és természetesen le lehet ülni, akár kint, akár bent.


Két éve Pécsett töltöttünk pár napot, ahol kedvencünkké vált egy pékség. Nagyon finom pékáruk, szendvicsek, sütemények voltak kaphatók egész nap, délután már jelentős kedvezménnyel, de egyébként is megfizethető volt. Asztaloknál is helyet lehetett foglalni, bent és kint is, de elvitelre is vásárolhattunk. Minden reggel oda jártunk. Ilyesmit kerestünk Miskolcon is, és egyszerűen nem hittük el, hogy nincs... Vannak pékségek, ahol elvitelre vásárolhatunk  péksüteményeket, esetleg a fal mentén megállva el is fogyaszthatjuk őket, vannak éttermek is, ahol komolyabb reggeliket lehet rendelni, de olyan reggelizőhely, amit például Pécsett láttunk, nincs. Vagy mégis van, csak elkerülte a figyelmünket? Segítsetek, hova menjünk Miskolc belvárosában reggelizni?

11 megjegyzés:

  1. Szerintem nincs ilyen. :( Pedig de jó lenne!!!

    VálaszTörlés
  2. Viszont a főutcán van egy pékség, ami péntek-szombat éjfélig van nyitva, de lehet csak 23-ig.:)

    VálaszTörlés
  3. Egy ilyen a Villanyrendőr, esetleg a Centrum környékén tuti siker lenne. Nálam biztosan :)

    VálaszTörlés
  4. Több független forrás, majd saját kóstolás után szerintem most a legfinomabb és legtartalmasabb péksütik a Belvárosi vagy más néven Totti pékségben vannak. Ez a színházzal kicsit átellenben van, odabent bárszékeken van lehetőség leülni.

    A legegyszerűbb kifli is nagyon finom omlós, ha jól tudom saját recept alapján csinálja egy albán testvérpár.

    VálaszTörlés
  5. Talán majd itt?
    http://minap.hu/news.php?extend.38311.2

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!
    A Villanyrendőrnél a Retro Mackóban lehet reggelizni reggel 7 órától. Budáskenyér is van :) Még nem voltam reggelizni, ebédelni viszont igen, és nagyon szuper :) Kockás terítős jó hangulat.

    VálaszTörlés
  7. A Totti pékséget én is csak ajánlani tudom. Volt még pár ígéretes, de mindegyik ajtaján már ez áll időtlen idők óta: "Technikai okok miatt zárva". Gondolom a villamosfelújítás miatt bekövetkezett emberhiány ellehetetlenítette őket. Szomorú...

    VálaszTörlés
  8. És ott van még a Via Piano Étterem is a Hunyadi u. 4 szám alatt, ahol a napi menü mellett hideg és meleg reggeliket is kínálnak

    VálaszTörlés
  9. Szvsz az összes miskolci pékség, legalábbis a főutcaiak csak melegítő műhelyek, hiszen mindenhol ugyanaszt a fagyasztott pékárut adják. Különben miért is kapnám tökéletesn ugyanazt mindenhol?

    VálaszTörlés
  10. Pécs, Aranycipó? Az nekem is bejött és most keresek pont Miskolcon reggelizős helyet. Súlyosbítva, merthogy vasárnap. Az internet nagyon sok éttermet kidob, de mit kezdjek olyan egységekkel, melyek 11-kor nyitnak? Nincs itt semmi, sajnos...

    VálaszTörlés