2012. október 10., szerda

Bunker az egyik vasgyári iskola udvarán

Géppuskafészek-sorozatunk újabb rendhagyó darabja: egy egész bunker. Sajnos nem tudok róla semmit, csak azt, hogy az egykori vasgyári fiúiskola (ami később lányiskola lett, jelenleg pedig úgy tudom, hogy általános iskola) udvarán van:


Ez amúgy a szóban forgó épület:Régen ilyen volt:


Ha bárki bármit el tud az építményről, azt szívesen fogadjuk.

Frissítés:

Pánczél Józseftól kaptuk ezt a képet, köszönet érte:Kapcsolódó bejegyzések:

7 megjegyzés:

 1. A Gábor Áron Szakközépiskola focipályájának a "lelátója" ez!

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Köszi! Kintről bunkernek néz ki :-) Közben sikerült nekünk is bejutni az udvarra, van róla pár kép, fogok csinálni egy újabb bejegyzést.

  VálaszTörlés
 4. A második, harmadik, negyedik foton a már megszűnt( sajnos ) Gábor Áron Művészei Szakközépiskola B épülete van amely a művész tagozatos diákok műhelye volt.
  Imádtam ezt a sulit.
  Üdvözlettel
  Egy itt tanult diák :-)

  VálaszTörlés
 5. https://plus.google.com/photos/100643522838562039730/albums/6334006272866574337?authkey=CNm9_LGEmoLusQE

  VálaszTörlés
 6. Az említett épület mindig leány iskola volt. A fiú iskolák a kórház felé kb. 200 méterre lévő szintén téglaépületek voltak. Háború után a bunkert a tűzoltóság használta egy ideig, itt tárolták a ló-vontatású régi fecskendő kocsikat.

  VálaszTörlés
 7. Nagymamám terhesen itt vészelte át a bombázásokat 1944 októberében . Elmondása szerint rezgett az egész és attól féltek, hogy rájuk fog szakadni.
  Állítólag egy kisfiú kint ragadt az egyik támadás idején és a légnyomás több méterre repítette aminek következtében a szája, orra és a szemei tele mentek földdel. Majd a veszély elhárulta után a segítségére siettek, de több információ nincs arról, hogy sikerült -e az életét megmenteni.

  VálaszTörlés