2013. január 25., péntek

Miskolc a Google Play Store-ban és az Apple App Store-ban

A múltkor megnéztük, hogy mennyire van jelen Miskolc a Facebookon. A másik emelkedőben lévő nagy platform (vagy minek nevezzem) az okostelefonok világa. Manapság már az utolsó website is alkalmazást csinál magának, így adta magát, hogy megnézzük, Miskolc mennyire van jelen itt.
Kezdjük a Google Play Store-ral.
Hivatalos alkalmazás nincs. A Miskolcra kiadott találatok egy oldalon elférnek, és nagy részüknek csak annyi köze van Miskolchoz, hogy Miskolc mint magyarországi város szerepel az adatbázisukban (ebbe a kategóriába sorolom a Magyarország-térképeket, a magyar nyelvtanuló programokat, a repülőmenetrend-keresőket).
A városnak nincsen hivatalos alkalmazása. Két miskolci vállalkozásnak van, ez a Rossita Pizza Miskolc, Radio M Miskolc.
Ami még az első kategóriába tartozik, de azért van benne miskolci tartalom, az a Hungary - Travel Guide. Az ingyenes verzióját letöltöttem, abban kevesebb az információ, gyakorlatilag interneten nyilvánosan elérhető adatok vannak benne összegyűjtve.





A leghasznosabbnak tűnő program a Miskolc menetrend. Ki nem próbáltam, mert zömmel biciklivel járok, de a négy és fél csillag alapján elég jó lehet.




Nézzük akkor az Apple App Store-t.
A keresés ezeket dobja ki:



Hivatalos alkalmazás itt sincs. Itt is van Rossita Pizza és általánosságban Magyarországhoz kapcsolódó alkalmazások. Ezeken kívül, ami Miskolchoz kapcsolódik, az a boon.hu app.




Van még hova fejlődni. Vagy ahogy az amerikaiak mondanák, it's a good start.

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése