2011. szeptember 23., péntek

Biciklis futárszolgálat Miskolcon

A Miskolc Blog szívügyének tartja a környezetvédelmet és a zöld gondolkodást, ezért örömmel mutatja be Miskolc egyetlen kerékpáros futárszolgálatát, a Totál Pedált, és annak alapítóját, Tóth Bencét, akit eddigi tapasztalatairól is kérdeztünk.



Mi késztetett biciklis futárcég alapítására?
A nagyobb magyarországi városokban működnek biciklis futár szolgálatok, Budapesten több is, ott talán 200-300 futár is megél ebből a munkából. Én magam is dolgoztam a fővárosban futárként, tehát van tapasztalatom. Egyébként pedig elég régóta a kerékpár a fő közlekedési eszközöm, elsősorban környezetvédelmi megfontolásokból. A biciklis futár pedig nem szennyezi a levegőt, nem foglal sok helyet a parkolással, és bármilyen csúcsforgalomban hatékonyan dolgozik.

Mikor alapítottad a céget?
2011. áprilisában. Egyelőre egyedül viszem, ha nagyobb érdeklődést tapasztalok a megrendelők részéről, akkor előfordulhat, hogy bővülhet a cég.



Mekkora az érdeklődés a szolgáltatásaid iránt?
Érdeklődés van, ám megrendelés annál kevesebb... Az ötletre az emberek felkapják a fejüket, tetszésüknek adnak hangot, de különböző okokból nem veszik igénybe a szolgáltatásokat.

Mit gondolsz, miért nem?
Az egyik legfőbb ok szerintem a miskolci emberek fejében keresendő. Legtöbbjük számára a bicikli még mindig elsősorban szórakozási vagy rekreációs, nem pedig közlekedési eszköz. Másfelől a cégek sokszor tartanak olyan alkalmazottat, aki a kávéfőzés és egyéb kisegítő munkák mellett a „futárkodást” is elvégzi, igaz, lassabban vagy kevésbé környezetbarát módon. Nekik költségracionalizálás miatt is ajánlom a futárszolgálatot. Végül pedig egy futár alkalmazásával a cégek szolgáltatásaik szélesítését, az egyszerű és nem túl költséges házhozszállítást is megoldhatják.

Valóban, épp a minap egy számítástechnikai eszköz megrendelésekor gondolkodtam el hasonlón: ott a házhoz szállítás ára olyan mértékben dobta volna meg a termék árát, hogy inkább bementem érte az üzletbe, de megfizethető árért már szívesen igénybe vettem volna a szolgáltatást.
Egyébként a honlapomon (totalpedal.hu) megtekinthetők az árak is, láthatod, hogy valóban nem magasak. Ráadásul lehetőség van egyedi árak kialakítására is. Az utánfutómmal pedig 40 kg-ig el tudom szállítani a termékeket, küldeményeket.

A honlapon kívül hogyan hirdeted a céget?
Direkt megkeresésekkel, aztán hirdetésekkel a médiában – megjelent már a Miskolci Koktélban, a Miskolci Estben, ill. a MiMiskolc oldalán. Szórólapokat is készítettem...

És tegnap a Critical Massen is tekertél, méghozzá Totál Pedálos pólóban és táblával az utánfutódon.
Valóban, remélem, egy reklámnak ez is megfelelt.



A blog egyik szerzőjével

Mi is reméljük. És sok sikert kívánunk a vállalkozáshoz!


Kapcsolódó bejegyzések:

2 megjegyzés:

  1. Nem rossz otlet,csak a mai vilagban mindent e-mailben kuldenek.Ez husz evvel ezelott nagyon jo kis uzlet lett volna.Mindenesetre sok sikert neki.

    VálaszTörlés
  2. Mondasz valamit, viszont hogyan van az, hogy az e-mail elterjedése óta nagyobb ütemben nő az irodai papírfogyasztás, mint előtte..?!

    VálaszTörlés