2011. augusztus 5., péntek

A felújított kisvasútállomás belülről

Írtunk korábban a megújult lillafüredi kisvasútállomásról. Sajnos akkor belülről nem tudtuk megnézni az épületet, mert ahogy megtudtuk, nem volt, aki működtesse a kiállítást.
Múlt hónapban újra arra jártunk, és örömmel tapasztaltuk, hogy már megoldódott a kérdés, így most itt a bejegyzés épület belsejéről és a kiállításról.
A földszint a kisvasutaké. A kiállítás rendezői zseniális módon használták ki az új acéllépcső alatti holtteret: egy vonatot építettek be oda, a gyerekek legnagyobb örömére.

  
      

Ugyanitt, az egykori utascsarnokban kapott helyet egy terepasztal is.


Hátrébb a LÁEV (és nem "láév", ahogy sokan mondják-írják) történetével és a vonalán lévő látnivalókkal, és az ország többi kisvasútjával ismerkedhetünk meg.



Szerencsére a gyerekekről itt sem feledkeztek meg:


Az emeleten (ami néhány emeleti fal kibontásával galériává vált) a bükki kultúrát bemutató kiállítás van, többek között egy életnagyságú ősemberrel:


Különösen tetszett a leletfogdosó, sosem gondoltam, hogy egy szakóca ilyen éles, vagy egy bronzkard ilyen nehéz:


Összességében úgy látom, hogy jól sikerült mind a felújítás, mind a kiállítás. Az emelet galériásításával egy elég nagyvonalú teret sikerült kialakítani, amit aztán a kiállítások berendezői sikeresen töltöttek meg élettel.


Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése