2011. augusztus 1., hétfő

Holdam udvar: családbarát közösségi tér a belvárosban

Vendégszerző: Dóri, építész tervező és kétgyermekes anyuka írása
Az idén áprilisban megnyílt családbarát közösségi teret szeretnénk bemutatni, ami elsősorban babáknak, kismamáknak szól. Ez a hely, a Holdam udvar, ami az éppen külsőleg megújuló Weidlich ház (Széchenyi u. 19.) földszintjén található.
A civil anyaközpontot a Holdam Egyesület működteti, akik a várandósságtól a szülésen át a kismamák munkába állásáig sok nőket érintő témával foglalkoznak.
Babák a Holdam udvarban
A régóta nem használt ingatlant az önkormányzat adta bérbe a Holdamnak, akik civil összefogás keretein belül felújították.
Egységben az erő

 Így nézett ki a földszinti belső tér felújítás előtt
Földszinti látványterv is készült az átalakításról
Előtér elképzelés

Miért jó ez a hely?
Aki a miskolci főutcán sétál, betérhet megpihenni a kisbabájával, akit átpelenkázhat, és meg is szoptathat egy kellemes, bababarát környezetben. Eközben ismerkedhet más anyukákkal, és részt vehet közös tevékenységekben is. 
A földszinten található a játszótér, konyha, mosdóblokk. Aki pedig nyugalmas foglalkozásra vágyik, felmehet a galériára.
Az elkészült földszinti tér
A bejegyzés apropója, hogy ma, augusztus 1-én van a szoptatás világnapja, amire a Holdam is külön programokkal készül. Örülünk annak, hogy Miskolc is bekapcsolódik e szép esemény programsorozataiba. Várunk minden érdeklődőt szeretettel. A programok ingyenesek!

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése