2011. augusztus 22., hétfő

Téglaépítészet Miskolcon: Görgey utca, Papszer

Múlt héten indítottuk a miskolci téglaépítészetet fotókon bemutató sorozatunkat. Arra kértünk benneteket, hogy ti is küldjetek témába vágó fotókat, így a mai bejegyzés Névtelen kommentelők fotóit közli.

vacsad: 2
Görgey utca
vacsad: 5
A Miskolci Városi Könyvtár épülete a Papszer utcán, világosbarna téglával
Ezek az épületek a tégla és a kő (illetve azt utánzó) architektúra kombinálásának szép példái párkányaikkal, nyíláskereteikkel. A Görgey utcai épület nyíláskeretei a barokkot idézik, míg a könyvtárépületé klasszicizálóak.

Kapcsolódó bejegyzések:

1 megjegyzés:

  1. Gyonyoruek a meg meglevo allapotban levo, valamint a felujitott, karbantartott tegla epuletek.
    Viszont egy emlekemet szeretnem megosztani veletek, az elso kephez kapcsolodoan.
    Annak idejen az epulettel szemben csatlakozott a Vorosmarty utca laza ivben a Csabai kapuhoz. Az utca elejen volt a Vizugy (vagy valami hasonlo ceg), tovabb a Mindszenti Temeto bejarata, majd Nagy Lajos cukraszdaja akkor a legjobb fagyival, majd egy ferfi fodraszat (ki emlekszik meg buzi pistara), majd egy haztartasi bolt, stb.

    Nem arra laktam, de orokre emlekszem a teruletre, meg arra amit a kepen lethato epulet sarkan (a parabola alatt) az Avasrol lejovo kis utcan lattam. Kiveheto a kepen, hogy a pince ablakok felett van egy parkany eleg magasan.

    Egy volt tanarunk a kis utcabol lejovet jobb kezevel elkapta a parkanyt, hatrafele derekszogben megjajolva egyensulyozott sokaig.
    Eletemben nem lattam ilyet meg a cirkuszban sem...
    Bocs a bejegyzesert, de ez is emlek egy teglas epulethez.

    VálaszTörlés