2012. június 20., szerda

Kedves Anyukák!

Védjük, óvjuk a gyermekeket, a legjobbat akarjuk nekik adni, és szerencsére egyre többször, egyre több kontextusban ismerjük fel, hogy ebben Önöket, anyukákat támogatni, segíteni kell. A tömegközlekedési eszközökön helyet biztosítani a babakocsinak, átadni az ülőhelyet. Az éttermekben etetőszéket biztosítani. A női mosdókban pelenkázót kialakítani. 
A játszótereket is elkeríteni, hogy minél biztonságosabb körülmények közt játszhassanak a gyerekek. De ha nincs is elkerítve, azért vigyázunk, hogy a kutyáink ne kerüljenek a játszótérre, mi magunk sem vágunk át a homokozón, stb.
Azt kérjük azonban, hogy ne csak a játszótér legyen rendben. Ne csak azt őrizzük meg tisztának, szemétmentesnek. 
Miért kell az esti sétánkon használt pelenkákat találnunk a játszóteret körbevevő park padjain? Miért gondolják, hogy a kisgyermek után, akinek sürgős dolga akadt, ott lehet hagyni a játszótér melletti (a kerítésen kívüli) bokor alatt a végterméket? A parkba járó kutyások egytől egyig felszedik a kutyagumit, aki esetleg nem így tesz, azt figyelmeztetik. (Sőt, sokszor mások után is takarítanak.)
Kérjük, ha eddig nem érezte, mostantól érezze ezt magára nézve is kötelezőnek. Ha esetleg nem úgy született, hogy ez evidencia Önnek...

 Kapcsolódó bejegyzések:

1 megjegyzés:

  1. Ráadásul nem először látok olyat, hogy beállnak autóval közvetlen a játszótér bejárata mellé a park füvére, pedig a legközelebbi parkolóhelyek kb. 60 méterre vannak.

    VálaszTörlés