2012. június 22., péntek

Programajánló: World Harmony Run

Vasárnap Miskolcra érkezik a World Harmony Run, azaz a Világharmónia Futás. Ez tulajdonképpen  egy egész világra kiterjedő civil kezdeményezés, aminek az a célja, hogy elősegítse a nemzetek barátságát és a világbékét. Tudom, hogy ez egy kicsit úgy hangzik, mintha egy szépségkirálynő-jelölt szájából hangzana el, de úgy néz ki, hogy ezt a futást érdemes komolyan venni, hiszen már több, mint 140 országba jutott el. Tulajdonképpen egy váltófutásról van szó, aminek évről évre más az útvonala. Az idei európai (merthogy nem csak Európában rendezik meg) útvonal ez:


Ezen belül ez a magyarországi szakasz:


Már többször írtuk a blogon, hogy milyen euforikus hangulata van egy városi futóversenynek. Ilyenkor egész más képet mutatnak a jól ismert utcák, amiken általában valamilyen járművel megyünk végig. Most itt van az alkalom, hogy mindenki kipróbálja, milyen is ez. Mivel ez nem verseny, hanem örömfutás, ezért tényleg mindenkinek ajánljuk, olyanoknak is, akik amúgy esetleg nem szoktak futni.
A miskolci szakasz a Barlangfürdő elől indul vasárnap reggel nyolckor, és a Sportcsarnoknál ér véget. Ez kb. 6 km-t jelent, ideális táv, de aki soknak érzi, megteheti, hogy csak egy szakaszra csatlakozik.

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése