2013. május 2., csütörtök

Mások szemével: Lajkó Félix a Hámori tavon

Ott voltunk az áprilisi Lajkó Félix koncerten a Miskolci Nemzeti Színházban, ami után kíváncsian olvastam a vele készült interjút a Minapban (merthogy a koncerten a zene mellett egy szó sem hangzott el): http://minap.hu/news.php?extend.66555.5

Ebből derült ki számomra, hogy nemcsak hogy már járt Miskolcon, de még videoklip is készült vele az általa csak lillafüredi tóként említett Hámori tavon:

"– A világ legkülönbözőbb helyein léptél már színpadra. Adtál koncertet színházban, szabadtéren, művelődési házban, templomban. Melyik környezetet kedveled?
– Tetszenek ezek a szép, neobarokk színháztermek. Ezek mindig tetszettek, de vonz a templomi környezet is. Amik nem nagyon tetszenek, azok az ilyen megépített, nyári fesztiváli dolgok. Végül is ott is jó, mert meleg van.
– Miskolcon akkor sikerül a szép színházi helyszínen zenélni, de nem először jársz a városban…
–  Jó, mert lehet ide járni. Csináltunk klipet is, de nem lett véglegesen összevágva. Az avasi templom nagyon tetszett, bent is forgattunk, de voltunk a lillafüredi tavon, a háttérben látszik a Palotaszálló, és az aggteleki barlangban is. Sajnos ezek nem kerülnek be sohasem a tv-be, meg sehova. Nem értem, miért nem adják ki az emberek a kezükből, de majd egyszer biztos."

Meg is találtam az említett videót, ami azóta már össze lett vágva. Ez a Hámori tavon készült, ahol egy kék csónakban ülnek és zenélnek. Hallgassátok a zenét, nézzétek a képeket. Nagyon szépek a fények, a tó nagyon vadregényesen néz ki. A fényképezés és a vágás tudatosan hagyta ki a Palotaszállót, így lehet tényleg a tó az egyik főszereplő. Simán elmehetne a Bükk imázs (vagy image?) filmjének is:



Kapcsolódó bejegyzések:

1 megjegyzés: