2013. május 23., csütörtök

Zöld homlokzat pályázat

Legyen Miskolc a zöld falak, zöld homlokzatok városa! Ezzel a címmel jelent meg felhívás a város honlapján. A felhívásból kiderül, hogy pályázatot hirdetnek, ahol komoly pénzdíjak is vannak. A  beadás határideje 2013. július 31. 12 óra.
Állítólag a híres építész, Frank Lloyd Wright mondta, hogy ha rosszul sikerül egy házad, ültess elé fát. A zöld homlokzat is képes a legrondább épületet is széppé varázsolni, így mi abszolút támogatjuk a kezdeményezést. Esztétikai értéke mellett a növénnyel futtatott homlokzat jót tesz a levegőnek is, megköti a port, megakadályozza a homlokzat túlzott felmelegedését, a párolgással temperál, és nem is igényel sok gondozást.

Gyorsan össze is szedtem néhány növénnyel futtatott homlokzatot a Street View-n inspirációnak, bár a téli fotózás miatt nem nagyon érvényesülnek:







A Kiss Ernő tábornok utcát viszont télen és nyáron is lefotózta a Google a Street View-hoz. Így ha a belváros felé menő sávból átmegyünk a Lillafüred felé menő sávba, a télből a nyárba kerülünk, és a Diósgyőri Gimnázium zöld homlokzatát mindkét évszakban megnézhetjük:


Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése