2011. október 3., hétfő

Téglaépítészet: Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány épülete

Már korábban is megfigyeltem, de csak a múlt heti sétám során sikerült (nem túl jó) fényképeket készítenem az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány nagyon szépen felújított épületéről a Máv-telepen, a Váltó utca 45. szám alatt.





Az egykori iskola épülete olyan szinten van felújítva és rendben tartva, mintha nem is a Máv-telepen, sőt, mintha nem is Magyarországon lennénk. Az alapítvány 2007-ben alakult, az épületet a Humán Erőforrás Operatív Program keretein belül újították fel. Nem tudok semmit sem róluk, de amit a honlapjukon olvasok, az nagyon szimpatikus:
„Az Alapítvány szakmai programja szerint 20 fő értelmileg akadályozott ember és 20 fő mozgássérült ember számára nyújt szociális, nappali alapellátást és különböző szolgáltatásokat a következő területeken: foglalkoztatás, információnyújtás, szabadidős foglalkozások, (drámapedagógia, zene, ének, tánc, sport, stb.).
Az Alapítvány alapellátásán túl rehabilitációs, terápiás foglalkoztatás szolgáltatásával segíti felkészülni a sérült embereket a munkaerő-piacon való foglalkoztatásra és a munkahelyi beilleszkedésre.”
Mindehhez különféle műhelyeket működtetnek. A honlapon közölt fotók alapján úgy tűnik, hogy sikerrel.
Mivel a bejegyzés eredetileg a téglaépítészetről szólna, álljon itt lezárásul egy fotó a Váltó utca egy másik szép téglaházáról:



Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése