2011. október 17., hétfő

Új hirdetőtáblák a belvárosban

Korábban több posztban is kritizáltuk a belváros ronda hirdetőtábláit.
Úgy tűnik, a városvezetés sem rajongott az eddigi megoldásokért, ezért egységes, oszlopok köré felállított hirdetők jelentek meg.
A szándék üdvözlendő, a megoldás lehetne jobb is. 

Jóllehet a tábla egyszerű formája rendben is lenne, a fémfelület a reklámok eltávolítása után elég igénytelenül mutat. 
A táblák többfelé is feltűntek, azt azonban nem értem, hogy a Centrum közelében mért hagyják kihasználatlanul lerohadni Litwin József plakáttartó utcabútorait.
Reméljük, hogy a vadplakátolás elleni harc hoz majd némi látható eredményt is. Azt, hogy milyen mértékben elszaporodott hirdetési módszerről van szó, mutatják az új hirdetőfelületeken megjelent illegális plakátok is.
A Miskolci Galéria eközben némiképp dizájnosabb hirdetőtáblákat helyezett ki.


A forma nekem tetszik, az azonban elkerülte a tervező figyelmét, hogy az eső befolyik az üveglapok közé, és az elázott plakátok bizony nem túl gusztusosak.


Kapcsolódó bejegyzések:

2 megjegyzés:

  1. Az új táblák kihelyezése valóban jó ötlet volt, csak inkább egy iparterületen mutatna jól, a „zöld nyilas” oszlopokhoz hasonlóan.
    Különösen rosszul mutat a villanyrendőrnél a kis tájékoztató tábla köré pakolt vasháromszög, de a díszes nagy kandeláberek esetében is hasonló a hatás. (Persze, van, akinek tetszik…)
    Arról nem is beszélve, hogy pl. a Hősök terénél a buszmegállóban pont a buszt nem látni tőle. Sikerült az amúgy is szerencsétlen buszmegállót még jobban leépíteni.
    Ami jó bennük, hagy strapabíróak, viszont szerintem, nem szépek és nem a kornak megfelelő színvonalúak, de legalább a villanyrendőrnél az Ifiház tábláit már nem kell kerülgetni.
    Sajnálom, hogy csak ilyenre futja…

    VálaszTörlés
  2. Szerintem teljesen felesleges az ilyenféle reklám manapság, mert már ma az egész reklámpiacot szinte majdnem 100°% ig a TV és az internet utalja.

    VálaszTörlés