2011. február 9., szerda

Pusztul az Avas Szálló

Az Avas Szálló a benne üzemelő Kossuth Mozival Miskolc és a belváros egyik legjelentősebb középülete volt.
kép forrása: Arcanum.hu
Már csak a helye miatt is: Miskolc legszebb terét, az Erzsébet teret délről az avasi templom látványa, északról pedig az Avas Szállóé határozza meg. Jelenleg sajnos nem pozitív módon:


Most megjelent egy cikk a Minap.hu-n arról, hogy el kellene takarni a torzót. Ezzel és a cikk más állításaival is vitába szállnék. Szerintem az eltakarás struccpolitika lenne, és biztos vagyok benne, hogy elodázná a megoldást. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal képviselőjének,  Paszternák Istvánnak szavaival sem tudok egyetérteni, ugyanis nem igaz, hogy egy tető és ablak nélküli, fűtetlen épület ne szenvedne maradandó károsodást télen. A Hivatal furcsa módon egyes helyzetekben nagyon határozottan tud fellépni, míg más ügyekben erélytelen.
Úgy tudom egyébként, hogy a kivitelező azért vonult le, mert a beruházó nem fizetett. Valamint hogy a Minap cikkében is látható, nyitva maradt munkagödör veszélyezteti az épület állékonyságát. (Ennek belátásához egyébként nem is kell statikusnak lenni.)
A kép forrása: minap.hu

A látvány elkeserítő, és ehhez képest apróság az a tény, hogy a gyalogosközlekedést lényegében a villamossínekre terelő lezárás az épület előtt balesetveszélyes helyzeteket teremt.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó az Arcanumos kép, a Minapos már nem annyira.

    A Minap linkjét javítsd már ki, mert most rossz helyre mutat, a helyes:
    http://www.minap.hu/news.php?extend.34871

    VálaszTörlés
  2. Köszi javítva!
    Elég sietve írtam meg reggel :-(

    VálaszTörlés